Pevné zdraví díky citrónu

19. únor 2014

Citrón není kyselý, ale zásaditý. I proto prospívá našemu organismu. Fytoterapeutka Pavla Kurková doporučuje kvalitní citrón nakrájet na čtvrtky a pojídat.

Kdo nesnese kyselou chuť tohoto citrusového plodu, může si ji vylepšit medem. Citrón působí také jako detoxikační prostředek a podporuje redukci váhy. Krásně voní, proto se výborně hodí i pro aromaterapii. Více už ale v Radioporadně, kterou vás provede moderátorka Jitka Slezáková.

autor: jsl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.