Piráti už protočili spoustu osobností. Letos dojde na Korna

18. listopad 2022

Fanoušci téhle pardubické skupiny mívají každoročně druhé Vánoce. Jejich oblíbenci totiž pořádají Pirate Swing Band Gala. Kromě domácí půdy tradičně v Hradci Králové a nově v Jablonci nad Nisou.

„Letos to je taková šperkařinka, protože na devátý ročník máme tu čest, že se s námi spojí fenomenální 4TET Jiřího Korna. S aranžérem Radkem Škeříkem se nám docela povedlo najít cestu, aby vystoupení kapely ústrojně přešlo do hostovského bloku. Je to poprvé, kdy jsme přizvali další skupinu. Bylo potřeba k tomu dramaturgicky přistoupit jinak než obvykle,“ říká pirátský frontman Jiří Ševčík.

Celebritám zaslíbení

Skupina pravidelně přemýšlí, koho na vystoupení přizve v příštím roce. „Jsme poctěni faktem, že se už s námi jako hosté za mikrofonem vystřídali víceméně všichni, kteří v této zemi něco znamenají. Dan Bárta, Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Leona Machálková, Josef Laufer, Jitka Zelenková, Tonya Graves, Ondřej Ruml, Iva Pazderková, Petr Vondráček, Felix Slováček, Ester Kočičková, Matěj Ruppert, Ondřej Brousek, Bohouš Josef, Ivan Mládek, Luděk Sobota, Spejbl s Hurvínkem a další.“

Čtěte také

První zastávkou šňůry bude 6. prosince Jablonec nad Nisou. Následuje 12. prosince skoro vyprodaný Aldis v Hradci Králové a konečně úplně vyprodaná Sukova síň Domu hudby v Pardubicích 19. prosince. Na všech místech je začátek v 19 hodin. O doprovod se postarají dětské sbory Vrabčáci a Laděníčko.

Letos už Pirate Swing Band zazářil na festivalu Soundtrack Poděbrady. „Přijetí publikem bylo úžasné. V životě jsme nehráli na tak obrovském pódiu, kam by se vešly dva symfoňáky. Měli jsme standing ovation, a to v místě, kde nemáme stálé fanoušky. Udělali jsme swingovou poctu filmu,“ vzpomíná Ševčík.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související