Po roce Vánoce a Česko zpívá koledy

12. prosinec 2016

Kolik byste dali dohromady vánočních koled? Ty notoricky známé si můžete zazpívat ve středu po 18. hodině na tradiční akci. Koná se už pošesté a taky tentokrát ji podpoří i lidé v Pardubickém kraji.

„Přibývá míst, která se připojují. Chceme všechny spojit při zpěvu koled, aby si odpočinuli od předvánočních starostí a mohli si zazpívat. Postupně zazní Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Veselé vánoční hody, Pásli ovce Valaši a taky píseň Vánoce, Vánoce přicházejí. V den akce zase vydáme texty koled,“ říká šéfredaktor Pardubického deníku Tomáš Dvořák.

V Pardubicích zase jinde

Po Pernštýnském náměstí a třídě Míru tentokrát zpívání hostí Palác Pardubice. „Hlavním hostem bude Chlapecký sbor Bonifantes. O víkendu zase předvedli, že jsou ve skvělé formě, když s nimi na koncertu zpíval José Carreras.“ Český rozhlas Pardubice chystá přímý přenos. Děním diváky i posluchače provedou Petra Beránková a Miroslav Hruban.

Kromě krajského města se na akci Česko zpívá koledy chystají taky třeba v Horních Ředicích, Borku, Letohradu, Dolní Dobrouči, Brněnci, Rohozné a na spoustě dalších míst. Díky českým krajanům se koledy pravidelně dostávají taky za hranice republiky.

autor: MAL
Spustit audio