Policie obvinila kvůli hřebčínu Kladruby osm lidí, potvrdila vrchní státní zástupkyně

1. červen 2013

Kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu pokračují v rozsáhlé akci, kterou zahájili včera v Národním hřebčíně v Kladrubech nad Labem. Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová České televizi řekla, že policie v případu obvinila osm lidí. Viní je mimo jiné z poškozování finančních zájmů Evropské unie.

„Trestní stíhání je vedeno pro skutky, které souvisejí s realizací projektu Obnova součástí národní kulturní památky Hřebčín v Kladrubech nad Labem. Jedná se o následující trestné činy: zločin sjednávání výhody při zadávání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě, pokus zvlášť závažného zločinu poškození finančních zájmů Evropské unie, a zločin pletich při zadávání veřejné zakázky a při veřejné soutěži,“ uvedla Bradáčová.

Policisté zasahovali v hřebčíně Kladruby nad Labem a Slatiňany, v hotelu Bohemia v Chrudimi, na pobočkách Úřadu Regionální rady Severovýchod. Kanceláře pečetili také v několika stavebních firmách.

Vytipovaná místa detektivové neopustili a výslechy svědků pokračují i dnes. Kriminalisté budou ve vyšetřování pokračovat i v následujících dnech.

autor: Zuzana Hálová
Spustit audio