Porodnice v Pardubicích je na deset dní uzavřená, k porodu musí ženy jinam

12. listopad 2018 08:52

Porodnicko-gynekologická klinika v Pardubické nemocnici je od včerejšího večera zavřená. Pro nastávající matky je to nepříjemná komplikace, k porodu musí jet jinam.

Klinika nebude uzavřená celá, ale jen některá pracoviště. „Porodnicko-gynekologická klinika v nemocnici v Pardubicích uzavírá svůj provoz na odděleních šestinedělí a na novorozeneckém oddělení. Chystá se tam malování a bude se upravovat rampa s technickými rozvody,“ vysvětluje mluvčí krajských nemocnic Kateřina Semrádová.

Cvičení pro těhotné. Pardubická porodnice otevřela novou tělocvičnu

Těhotenské cvičení. Ilustrační foto

Těhotenský tělocvik má celou řadu pozitivních vlivů nejen na ženu, ale také na dítě. Budoucí rodičky se naučí pracovat se svým tělem, aby porod proběhl co nejlépe. A pochopitelně díky pravidelnému cvičení v těhotenství dochází po porodu k rychlejšímu návratu původní kondice i hmotnosti.

Porodnice bude zavřená deset dní a to až do 21. listopadu, do 18 hodin. Pak zase bude přijímat rodičky. Situace je podobná, jako byla před nedávnem v Ústí nad Orlicí. Tam taky byla porodnice zavřená z důvodu malování a vsazení nových oken. Oprava trvala tři týdny, v Pardubicích nová okna nebudou a potrvá to jen deset dní.

Nastávající matky tak musí k porodu jinam. Porodnice jsou a budou otevřené a připravené na případné větší množství pacientek. Platí to pro všechny krajské nemocnice - tedy Ústí nad Orlicí, Chrudim a Svitavy. Ženy k porodu přijmou také ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

autor: zen
Spustit audio

Související