Přestavba křižovatky U Trojice omezí řidiče i chodce na půl roku

30. duben 2015

Řidiče, chodce i cyklisty čeká půlroční omezení provozu na pardubické křižovatce U Trojice v blízkosti Parama. Pokračují tu práce na rozšíření vozovky, to ale zkomplikuje dopravu.

V části U Trojice se stavba nového pruhu dostala do další fáze. Řidiči skoro nepoznali, že se tam něco děje.

„Předpokládáme, že od 2.5. bude uzavřena nájezdová rampa od Hradce Králové na silnic I/36 a bude převedena na rampu ve směru od Chrudimi. Budou tam určitá omezení pro řidiče, kteří budou přijíždět od směru z Hradce Králové. V tuto chvíli je toto jediné omezení, které bude od 2.5. května, co se týče motorové dopravy,“ říká vedoucí dopravního odboru krajského úřadu Ladislav Umbraun.

Čtěte také

V tomto místě je nyní provoz na dvoupruhu směrem z Chrudimi jednosměrný. Od soboty bude sloužit pro oba směry.

„Ten pruh nebo ta rampa, kde se vyjíždělo od Hradce Králové, bude uzavřena. Ti řidiči, kteří od Hradce Králové budou přijíždět, se budou dostávat do protisměru těch řidičů, kteří budou vyjíždět ve směru od Chrudimi,“ upřesnil Umbraun.

Práce omezí i cyklisty a chodce

„Bude se to týkat i chodců. Jednak bude uzavřen podchod pod silnicí I/37 k prostoru pod částí Trojice. Kde předpokládáme, že bude v rámci stavby umožněna náhradní trasa pro obyvatele, kteří v této části bydlí. Toto omezení předpokládáme až do půlky roku 2017. Budou tam po celou dobu probíhat stavební práce,“ dodává Umbraun.

Podchod v Pardubicích U Trojice

Pro cyklisty to bude podle Umbrauna obdobné: "To omezení, pokud bude platit pro motorovou dopravu a je tam i cyklistická doprava, platí i pro dopravu cyklistickou. Pro cyklisty jedoucí ze Svítkova doporučujeme, aby do centra zvolili trasu přes sídliště Dukla.“

Uzavírka ovlivní dopravu v celém městě

„Určitým způsobem samozřejmě to provoz naruší. Nicméně se domnívám, že pokud to omezení bude v tom rozsahu, který je navrhován, tak by to nemuselo být tak zásadní omezení,“ říká vedoucí dopravního odboru krajského úřadu Ladislav Umbraun.

Během první poloviny května bude také zrušena zastávka městské hromadné dopravy U Trojice a bude zcela uzavřený chodník od Dukly k hlavnímu nádraží. Toto opatření bude platit po celou dobu výstavby.

autor: ba
Spustit audio