Rarita v Holicích. Na stadionu otevřou bruslařský ovál, občerstvení i nový trávník

27. červen 2020 10:15

Žádné kličkování mezi chodci. Lidé v Holicích se příští týden budou prohánět na kolečkových bruslích po nové in-line dráze. Místní ji najdou v areálu sportovního stadionu. Co dalšího se na sportovišti v poslední době změnilo?

Na atletickém stadionu vznikla 750 m dlouhá a 3 metry široká asfaltová dráha, vede kolem obou fotbalových hřišť. Nic podobného zatím ve městě nefungovalo a podle vedení radnice byla po místě na kolečkové bruslení poptávka. Tras, kam by bruslaři mohli, je ve městě velmi málo.

Čtěte také

Původně měla být dráha otevřená už minulý pátek, jenže deštivé počasí neumožnilo stavbařům doladit poslední terénní úpravy. Vedení města proto počítá s otevřením in-line oválu v příštím týdnu. Pořád ale záleží na počasí, rozmáčený terén totiž komplikuje zemní práce.     

Městský stadion prošel v posledních dvou letech poměrně nákladnou rekonstrukcí. Desetiletí měli v Holicích atletický ovál ze škváry, to už je ale minulostí a atleti tam mají nový tartanový povrch, na kterém můžou trénovat.

Opravená tribuna, osvětlení, parkování

Opravená je taky menší tribuna, vznikl tam nový stánek s občerstvením, nové je osvětlení, zábradlí, přibyly nové parkovací plochy.

Fotbalové hřiště má nový trávník a hodně peněz stálo taky zavlažování na dešťovou vodu. Za opravy město zaplatí asi 70 milionů korun, půjčovat si ale podle starosty Ondřeje Výborného nemuselo.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související