S radostí k titulu mistrů světa. Tanečníci z Hlinska nemají konkurenci

13. prosinec 2018

Byl to pořádný maratón, ale na konci čeká cena pro šampióny. Taneční studio Ridendo díky vystoupení Piano virtuoso ovládlo mistrovství světa v Liberci.

I finále kategorie, ve které hlinečtí uspěli, bylo mezinárodně pestré. Na místě bylo přes 3000 tanečníků z 19 zemí planety. Díky hodnocení poroty na třetím místě skončili tanečníci z Maďarska. Druhou příčku obsadili Poláci. „Na naši kategorii jsme se zvládli podívat. Jinak na sledování ostatních moc nebyl čas. Musíte si hodně hlídat harmonogram. Tančí se na třech sálech,“ říká vedoucí Tanečního studia Ridendo Hlinsko Richard Boguaj.

Vystoupení připravil Petr Janáček. Inspiroval se hudbou klavíristy Maksima Mrvici z Chorvatska a jihokorejského klavíristy a skladatele Yirumy. S tímhle kusem se vlastně povedlo vyhrát všechny soutěže, kterých se noví mistři světa zúčastnili, včetně mistrovství České republiky v plesových choreografiích. Vidět ho můžete mimo jiné na prvním plese tanečního studia 5. ledna 2019 od 19 hodin v hlineckém multifunkčním centru.

Skoro dvacet let ve víru tance

Ridendo vzniklo v roce 2000. Dál se rozrůstá. Název pochází ze španělštiny, ze slangové hudební terminologie a znamená s radostí. „Což je vlastně i takové naše motto. Tančíme s radostí,“ usmívá se Boguaj.

Vedoucí Tanečního studia Ridendo Hlinsko Richard Boguaj

Jednotlivé skupiny tanečního studia jsou rozdělené podle věkových kategorií. Mají poutavé názvy jako Koťátka, Píďalky, Veverky, Žabičky. „Máme okolo sta tanečníků od nejmenších dětí po seniorskou kategorii. Přijímáme většinou od čtyř let věku, ale dají se udělat výjimky. Horní věkovou hranici nemáme. Jsme jenom omezení kapacitou tělocvičny. Děláme každoroční nábor při zahájení sezóny.“

autor: Jakub Malý
Spustit audio