Sportovci se dočkali. V Hlinsku mají novou halu za 100 milionů

1. prosinec 2021 07:48

Desetitisícové Hlinsko na Chrudimsku otevřelo víceúčelovou sportovní halu. Stavbaři ji postavili od loňského léta v areálu Základní školy Resslova na místě staré školní tělocvičny a jednoho domu. Moderní kryté sportoviště ve městě dosud chybělo, stavbu haly město připravovalo od roku 2016. Drahomíra Bačkorová zjistila, že to byla jedna z největších investic města za poslední dobu.

„Pro město Hlinsko je vybudování a otevření nové víceúčelové haly v hodnotě 100 milionů korun jedním z velkých milníků,“ říká starosta Miroslav Krčil (3PK) a podotýká, že po výstavbě nového dopravního terminálu, koupacího biotopu nebo infrastrukury pro 80 nových rodinných domů je to za posledních 10 let největší investice města.

Nová sportovní hala v Hlinsku

„My touto stavbou řešíme v Hlinsku dva dlouholeté problémy, které město mělo. Jednak jsme potřebovali zásadním způsobem zlepšit zázemí pro jednu z našich základních škol, a pak také vytvořit důstojné funkční a moderní prostředí pro pořádání sportovních akcí,“ vysvětluje starosta Krčil a dodává, že hala je důležitá i pro sportovní oddíly jako futsalisté, florbalisté a další, kluby, které dosud musely často dojíždět do jiných měst.

Součástí komplexu sportovní haly jsou také nové centrální šatny pro základní školu, dvě nové třídy a další zázemí pro školu. Sportovní hala má dvě tribuny pro zhruba 260 sedících diváků a dalších zhruba 100 míst je na stání. Nechybí občerstvení a hala splňuje parametry pro pořádání vyšších sportovních soutěží.

Hlinsko není jediným městem v kraji, které v poslední době otevřelo novou sportovní halu. Podobné zázemí už mají sportovci třeba v Červené Vodě, Moravské Chrastové a v Proseči.

Spustit audio

Související