Startuje nový ročník Pochoutkového roku – hledáme oblíbené domácí recepty posluchačů!

3. březen 2024

Začíná další ročník oblíbené kulinární soutěže regionálních stanic Českého rozhlasu. Opět se sejde porota ve složení: domácí kuchařka Naďa Konvalinková, profesionální šéfkuchaři Jaroslav Sapík a Roman Paulus.

Na svém prvním zasedání vyberou první recept od posluchačů. Ti je posílali a stále až do poloviny září letošního roku mohou posílat, přes formulář na stránce pořadu www.pochoutkovyrok.cz nebo dopisem na adresu Český rozhlas, Vinohradská 12, Praha 2 s heslem „Pochoutkový rok“. Posluchači mohou přihlásit jakýkoliv svůj oblíbený domácí recept z českých surovin.

Jak se bude soutěžit

Během tohoto roku vybere porota postupně 30 soutěžních receptů. Vybírat se bude ve vysílání každou neděli. Recepty potom moderátor pořadu Patrik Rozehnal se svým týmem natočí u posluchačů doma a následující neděli po vybrání receptu porotou, ho odvysíláme v pořadu Pochoutkový rok po 10. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.

Každý účastník soutěže dostane novou velkou dárkovou tašku Pochoutkového roku s originálními pomocníky do kuchyně v barvách pořadu a s logem soutěže. Jde o exkluzivní sadu nožů, digitální váhu, sadu dřevěného náčiní, velký vál, koženkový receptář, knižní kuchařku Pochoutkový rok 2, chňapky a další věci.

Ceny do soutěže Pochoutkový rok 2024

Každý z vybraných účastníků se dostává do finále Pochoutkového roku, které se uskuteční na podzim. Tři výherci si od poroty odnesou velké ceny, posluchači k nim přidají i svého vítěze, který vzejde z hlasování na internetu. Na finále se budou rozdávat ceny podle vlastního výběru za 100 000 korun.

Zasedání poroty

Porota se poctivě probírá recepty, které už dorazily, a živě diskutuje o tom, co nezná, jak by daný recept vylepšili, s čím posluchačům poradili, jak jim usnadnili práci nebo odtajnili své triky. Je to veselá trojka, které je spolu dobře a těší se na další recepty, které jim pošlete. I oni se často inspirují posluchačskými pochoutkami pro vlastní vaření.

Porota ve složení Roman Paulus, Jaroslav Sapík a Naďa Konvalinková

Hrajte s námi a pošlete naší mlsné porotě své oblíbené recepty a pak si poslechněte, s čím by vám porota poradila nebo co je překvapilo. Pochoutkový rok vysíláme každou neděli po 10. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu. A recept si pak můžete ještě poslechnout každé úterý přes den v našem programu.

Spustit audio