Stezka u Parama je hotová, podchodem do Svítkova za pár měsíců

14. červenec 2017

Asfaltová stezka pro pěší a cyklisty z Dukly směrem k hlavnímu nádraží u pardubického Parama je hotová. Podle silničářů už dostala kolaudační razítko.

U pardubického Parama mají stále napilno dělníci, stavba druhého mostu přes železniční koridor běží na plné obrátky, pět těžkotonážních mostních nosníků přistálo nad tratí a novinkou je i dokončená cyklostezka z Dukly směrem k hlavnímu nádraží.

Cyklostezku už zkoušejí první cyklisté

Stezka už láká cyklisty, je dlouhá skoro kilometr a dostatečně široká, s hladkým povrchem. Na začátku stezky u obchodního domu Lidl jsou ještě umístěné dopravní značky zakazující vstup cyklistům i chodcům. Stanislav Král z pardubické pobočky Ředitelství silnic a dálnic ale uvedl, že tato značení by měla co nejdřív zmizet a než se tak stane, cyklisty z této cesty nikdo vyhánět nebude.

Stavební práce u Parama pokračují

Podchodem do Svítkova do konce roku

Na stezku vedoucí přes první z hotových mostů navazuje úplně nová rampa ve tvaru písmene U. Jde o sjezd z mostu ústící do jakési „myší díry“, což je obnovený podchod pro obyvatele Svítkova a Popkovic. Podle silničářů bude ale lidem sloužit až za několik měsíců.

Mostní nosníky pro druhý most jsou už nad tratí a dělníci začínají budovat vlastní betonovou konstrukci, po které se bude jezdit. Silničáři chtějí most zprovoznit na začátku listopadu, což je termín, do kdy by měla být silnice opravená také ve směru na Chrudim tak, aby z tahu byla klasická čtyřproudová silnice.

autor: wol
Spustit audio