Studenti masírují seniory. Zdravotnická škola ve Svitavách má neobvyklou masérnu

5. říjen 2017

Nová masérna je v domově s pečovatelskou službou ve Svitavách. V úterý ji tam otevřela Střední zdravotnická škola. Seniorům tam budou od únavy svalů pomáhat studenti školy, budoucí sportovní a rekondiční maséři.

„Naši studenti by měli během praxe poznat více prostředí a také klienty různého věku, proto jsme se rozhodli provozovat masérnu v domě s pečovatelskou službou, kde bychom rádi seniorům a klientům nabídli možnost masáží přímo v tomto objektu,“ vysvětluje ředitel školy Radim Dřímal důvod.

„Bude to moje první zkušenost, masírovali jsme se tady navzájem jako studenti dva roky nebo jsem masíroval doma. Nebojím se, těším se na praxi,“ popisuje svoje pocity před první masáží klienta student Jan Broulík.

Připraveny jsou dva masérské stoly, studentů třetího ročníku, kteří budou masírovat klienty, je ale 12. „V masérně budou pracovat tři, mají vždy půl hodiny na masáž klienta a ten třetí mezi tím odpočívá a pak se prostřídají,“ přibližuje ředitel školy.

Odborný dohled zajištěn

Dva roky zkoušeli masírovat svoje spolužáky, nyní už mají dost zkušeností, aby vyzkoušeli masírování na klientech. „Navíc jako dozor zde budou zkušené fyzioterapeutky. V říjnu a listopadu bude masírování zcela zdarma, od prosince bychom účtovali pouze náklady, tedy spotřebovanou emulzi, hygienické prostředky a další věci,“ doplňuje Radim Dřímal.

Obyvatelka Domova Marie Korábová má zdravotní problémy a tuto službu vítá. „Bude asi chodit dost lidí, pokud bude volno, tak budu chodit.“

Studenti Střední zdravotnické školy budou poskytovat masáže v penzionu zatím jen v úterý a ve středu odpoledne.

V nové masérně jsou dva masérské stoly
autor: PAV
Spustit audio