Suchou nohou přes Labe. Sportovní park Pardubice láká na nové výzvy

4. srpen 2022

Bez téhle akce by snad už ani nebyly prázdniny. Další ročník Sportovního parku Pardubice potrvá od 6. do 14. srpna v parku Na Špici. Hlavně děti si osahají spoustu sportů, a to jak na souši, tak na vodě.

Program šestého ročníku už bude v plném rozsahu. Dva předchozí roky park sešněrovala opatření proti covidu. „Máme znovu hrací kartu. Někteří návštěvníci si ji už pořídili. Na jejím základě se aktivně zúčastňují stanovišť. Po splnění určitého počtu sportů si na konci vyzvednou svůj diplom, medaili a vystoupí na stupně vítězů. To je radost, motivace a možná i základní myšlenka, tedy přivést děti ke sportu,“ říká manažer Pavel Stara.

Trvalka pro kluby

I letos se ve 3 turnusech představí zhruba 80 subjektů s různorodými sporty. „Děti milují tuhle variabilitu. Vyzkouší si sporty, na které by doma neměly pomůcky, nenapadlo by je něco takového dělat anebo neví, že se takový sport dá v Pardubicích a blízkém okolí provozovat. Od startu dodnes pracujeme se všemi kluby. Nové nevznikají a to číslo tak logicky nemůže narůstat. Pro nás je důležitá stabilita a že to číslo neklesá. Kluby jsou spokojené a naopak svá stanoviště vytuňují. Pomáhají nám dobrovolníci, kteří taky park dělají parkem.“

Děti si můžou vyzkoušet všechny dostupné sporty, na konci je čeká odměna

Karta je podle Stary benefitní. „Dotovaně šly do škol s podporou města. Snažíme se ukázat Pardubice v široké souvislosti. Spolupracujeme s Dostihovým spolkem, Friends Festem, velkým mezinárodním basketbalovým turnajem. Všude tam platí benefity hracích karet. Doporučujeme sledovat naše facebookové a webové stránky pro víc informací.“

Přímo ve Sportovním parku potkáte i hvězdy. Třeba silnou generaci košíkářů v čele s Tomášem Satoranským, Vítem Krejčím, Janem Veselým. Národní tým doplní hráči Pardubic a mistrovského Nymburka.

Akce v akci

Letošní novinkou bude 12. srpna běh suchou nohou přes Labe. Organizátoři připraví plovoucí panely a slibují velkou zábavu. Lávka bude mít 60 metrů. Účastníci dostanou za úkol co nejrychlejší překonání řeky.

Už 7. srpna se uskuteční vyprodaný Gladiator Race Run. Druhý hromadný běh 10. srpna ponese tradičně charitativní podtext a má být takzvaně family friendly. A ten třetí 13. srpna se jmenuje Barvám neutečeš. Jeho barevná nálož baví děti i dospělé.

Čistě pro účely Sportovního parku dostanou uličky parku Na Špici speciální názvy. „Pojmenování uliček bude sloužit hlavně pro snazší hledání, když se někdo ztratí. Zároveň se návštěvníci lépe vyznají ve stanovištích. A navíc to vytvoří takové městečko ve městě. Přidali jsme dance point. Tanečníkům jsme vybudovali další stage, kde se budou prezentovat. Nechceme narušit koncept, ale zároveň je dobré okysličovat,“ myslí si Stara.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související