Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Sportovní park Pardubice, chrudimská pouť, Monkey Business

5. srpen 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zajděte na noční strašidelnou prohlídku na letohradský zámek, užijte si Salvátorskou pouť v Chrudimi nebo se svezte historickým motoráčkem do Borohrádku.

Na zámku v Letohradě se v pátek můžete zúčastnit noční strašidelné prohlídky. Trasa povede přes zámecký park, strašidelnou jeskyni až na zámek, kde bude na návštěvníky čekat Bílá paní. Prohlídky začínají od 20 hodin. Místo si rezervujte v letohradském informačním centru.

Pouť duchovní i světská

Od pátku do neděle bude v Chrudimi Salvátorská pouť. Kromě nejrůznějších houpaček, kolotočů a dalších atrakcí můžete navštívit také kostel Nanebevzetí Panny Marie, kde bude duchovní program. V neděli od 8:30 tam bude mše svatá a od 10 hodin slavnostní poutní bohoslužba s hudebním doprovodem.

Sportovní park Pardubice

V sobotu začíná sportovní maraton v parku Na Špici v Pardubicích. Během následujících devíti dnů si tam budete moct vyzkoušet nejrůznější sporty a zúčastnit se několika závodů. Třeba v neděli se můžete zapojit do překážkového běhu Gladiator Race. Přichystané jsou ale také hudební koncerty nebo divadelní představení. Program najdete na stránkách www.sportovnipark.cz.

Děti si mohou vyzkoušet i paddle boardy

Motoráčkem do Borohrádku

Z Pardubic do Borohrádku se můžete v sobotu svézt historickým motoráčkem. Pojede trasou, kudy už běžně vlaky nejezdí. Z pardubického hlavního nádraží vlak vyjede v 9:36 a pojede přes Moravany, Roveň a Holice. Návrat je naplánovaný na 13. hodinu. Jízdní řád je na stránkách www.motoracek.cz.

Na rumový festival do Dřítče

V prostorách golfového resortu v Dřítči bude v sobotu rumový festival. Kromě ochutnávání rumů z celého světa se tam návštěvníci můžou těšit také na španělské jídlo, latinskoamerickou hudbu, doutníkový koutek a přednášky.

Divadelní víkend na Svojanově

Přehlídka divadel bude o víkendu na hradě Svojanov. V sobotu i neděli tam uslyšíte nejrůznější pověsti a pohádky. Vystupovat tam bude například Honza Hrubec s Dřevěným divadlem nebo Divadlo Kapsa z Andělské Hory. Na sobotní večer je navíc přichystaný zábavný pořad Popelka na Cibulce s moderátorem Alešem Cibulkou a Evou Hruškovou.

Monkey Business v Moravské Třebové

O víkendu bude živo také na moravskotřebovském zámku. V sobotu tam od 20 hodin vystoupí kapela Monkey Business. Na pohádku O pekařském štěstí se pak můžete přijít podívat v neděli od 16 hodin.

Kapela Monkey Business
Spustit audio

Související