Těžká sázka aneb "Zbavte se nadbytečných kilogramů"

25. duben 2003

Každý druhý Čech má podle průzkumů nadváhu a není to zdaleka jen problém kosmetický, ale v mnoha případech již zdravotní.

Udělejte proto něco pro své zdraví a zbavte se nadbytečných kilogramů. Dejte si reálný a splnitelný cíl, postačí snížit svoji hmotnost mírně (o 5%-10%), ale dlouhodobě (po dobu jednoho roku).

Těžká sázka

Motivací k zhubnutí může i nový projekt Českého rozhlasu "Těžká sázka", který startuje v sobotu 26. dubna 2003 v 11 městech České republiky. Cílem tohoto projektu je zapojit co největší počet osob s nadváhou či obezitou a zábavnou formou je vést k rozumnému snížení jejich hmotnosti. Odborným garantem je poradna na snižování hmotnosti Merilinka, která po celou dobu trvání projektu, tj. od dubna 2003 do dubna 2004, bude zdarma poskytovat konzultace a rady účastníkům, kteří se do projektu "Těžká sázka" zapojí a budou mít zájem hubnout rozumnou cestou.

digitální váha

Principem je sázka dvou nebo více lidí, kteří chtějí snížit svoji hmotnost a sázkou si k tomu připraví vhodnou motivaci. Každá dvojice či skupina se může vsadit podle svých možností, o co chce. Vstupní měření a vážení bude probíhat v sobotu dne 26. dubna 2003 od 10:00 do 14:00 hod. nejen v hlavní budově Českého rozhlasu v Praze, ale i ve všech regionálních studiích Českého rozhlasu v celé republice.

Zájemci z Pardubického kraje mají šanci zapojit se do "Těžké sázky" v prostorách Českého rozhlasu Pardubice, na adrese Svaté Anežky České 29 nedaleko Pernštýnského náměstí v centru Pardubic. Odborníci Vás zváží, změří obvod pasu, vypočtou BMI, změří obsah tuku, vyplní vstupní kartu, kde bude vyznačena i "sázka" a dohodnou si způsob komunikace s poradnou Merilinka.

Mapa Pardubic - ulice sv. Anežky České

Vyhodnocení projektu "Těžká sázka" bude za 12 měsíců. Kromě vzájemných sázek se bude ještě bude hodnotit celkově a pro ty nejúspěšnější budou připraveny skvělé ceny.

Tak neváhejte. Český rozhlas Pardubice můžete v sobotu 26.4. navštívit i v případě, že se do sázky zapojit nechcete. Konzultace s přítomnými odborníky bude zcela nezávazná a navíc máte jedinečnou šanci prohlédnout si prostory nové regiononální stanice Českého rozhlasu Pardubice.

autor: MAR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.