Tipy na víkend v Pardubickém kraji: chráněné platany na Chrudimsku nebo on-line výstavy

30. říjen 2020

Kam o víkendu? Máme pro vás zajímavé tipy na online kulturní akce i na procházky v přírodě. Uvolněte se u výstavy pohyblivých obrazů nebo soutěžte se svitavským muzeem.

O starých a památných stromech na Chrudimsku se dočtete na stránkách chrudimka.cz. Tento týden se dozvíte o původu platanů a dostanete tipy, kam vyrazit za těmi nejkrásnějšími. Třeba nejstarší platan v České republice najdete před zámkem v Běstvině. Za procházku určitě stojí i krátká alej platanů v Luži.

Chvíle klidu v odstínech růžové

Měli jste uspěchaný týden a o víkendu byste se rádi uvolnili? Tak navštivte Facebookové stránky Galerie města Pardubice. Tam najdete ukázky ze série pohyblivých obrazů z nové výstavy Gabriely Těthalové. Také tam získáte tipy na zajímavé knihy a pravidelné pondělní indicie, jak si ze světa kolem sebe udělat vlastní galerii umění.

Webová výstava svitavského muzea

Svitavská základní umělecká škola slaví 75 let od založení. Na počest tohoto výročí Městské muzeum a galerie ve Svitavách uspořádalo výstavu o místních umělcích. Podívat se můžete alespoň na virtuální formát této výstavy, kterou najdete na webových nebo Facebookových stránkách muzea.

Čtěte také

Pro děti do patnácti let navíc dnes začíná fotografická soutěž na téma barvy. Každý, kdo rád fotí, tak může svou nejlepší fotku poslat na mail leazmuzea@seznam.cz a soutěžit o vystavení své fotografie na Živé zdi ve Svitavách a volnou vstupenku na výtvarný workshop.

Chrudimské muzeum o Viktorinu Kornelovi

Také Regionální muzeum v Chrudimi přenáší své výstavy na internet. Na jejich stránkách si můžete prohlédnout třeba tu s názvem Viktorin Kornel ze Všehrd a Chrudim: chrudimský rodák, humanista a právník. Najdete tam také stálou expozici Alfonse Muchy a mozaiku z dějin regionu.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka