Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Festival trampských písní, Aviatická pouť, muzejní noc

27. květen 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Přijďte se podívat na divadelní představení na Kunětické hoře, vydejte se na poznávací stezku z Litomyšle do České Třebové nebo vyrazte na hudební vystoupení do obce Lhůta.

Po celý víkend bude v Horním Jelení Festival trampských písní. Program začne v pátek ve 21 hodin zapálením ohně a představením kapel. V následujících dnech pak uslyšíte zhruba 20 trampských kapel z Česka i Slovenska a budete se moct podívat do Mobilního trampského muzea. Akce skončí v neděli v 10 hodin slavnostním stažením vlajky.

Noc na Kunětické hoře

Tři veteráni na Kunětické hoře

Na Kunětické hoře můžete o víkendu navštívit vystoupení Východočeského divadla Pardubice. Od pátku do neděle vždy od 20:30 uvidíte na rondelu pod věží hudební komedii Noc na Karlštejně. Na reprízu vystoupení pak budete moct zajít i v květnu, červnu a červenci. Vstupenky seženete na webu divadla.

Na procházku za Boženou Němcovou

Po stopách Boženy Němcové se můžete vydat z Litomyšle do České Třebové nebo obráceně. Kulturní organizace z obou měst totiž zorganizovaly naučnou procházku. Trasa účastníky zavede k Augustově tiskárně, kapli Panny Marie Pomocné nebo k lavičce Boženy Němcové. Přesné instrukce jsou na stránkách www.tabozena.cz.

Muzejní noc v Litomyšli

V Litomyšli bude v sobotu muzejní noc. V hlavní budově litomyšlského regionálního muzea začne v 17 hodin vernisáž výstavy Současná dětská ilustrace. Od 18 hodin pak můžete zajít na komentovanou prohlídku výstavy o vzniku a vývoji časopisů pro děti a mládež. Zdarma bude přístupný také rodný byt Bedřicha Smetany, Portmoneum nebo piaristický kostel. Podrobný program najdete na stránkách www.rml.cz.

Aviatická pouť v Pardubicích

V sobotu i neděli bude velmi živo na nebi nad Pardubicemi. Aviatická pouť má před sebou 30. ročník. Letecká show nabídne jako každý rok velmi bohatý program jak na nebi, tak na zemi. Parkování pro návštěvníky bude primárně na dostihovém závodišti. Letiště bude otevřeno od 8 do 20 hodin, letový program začíná v 11:30 a končí v 17 hodin.

Příroda očima Hany Balašové

Na zámku v Nasavrkách v sobotu začíná nová výstava s názvem Srdeční záležitost. Uvidíte na ní fotografie přírody umělkyně Hany Balašové. Vernisáž bude v sobotu od 16 hodin. Následující víkendové dny bude výstava přístupná od 13 do 16 hodin.

Za hudbou na Čečetkův statek

V neděli můžete vyrazit na Čečetkův statek v obci Lhůta u Vysokého Mýta. Od 15 hodin tam bude mít vystoupení skupina Marien. Zajímavý program na statku bude i následující víkendy. Více informací se dočtete na stránkách www.cecetkuvstatek.cz.

Spustit audio

Související