Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Masopust ve Svitavách, ples v Chrudimi i hledání princezen

18. leden 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zajděte na chrudimský ples nebo najděte zatoulané princezny ve Starém Městě.

Reprezentační ples královského věnného města Chrudim bude v pátek. Navštívit ho můžete od 20 hodin ve Fibichově sálu. K tanci zahraje orchestr Big Band Chrudim a večerem provede Tereza Kostková.

Kudy půjde slaměný?

Na sobotu je ve Svitavách naplánovaný masopust. Průvod masek souboru z Vortové vyjde ve 13 hodin ze spodní části náměstí Míru. Kolem staré radnice se pak přesune na horní část náměstí. Tam bude pro účastníky připravený jarmark a další program.

Pomozte krajině

Dobročinnou aktivitou můžete strávit sobotu na rozhledně Milíř ve Vysoké nad Labem. Dobrovolníci tam budou připravovat pastvinu pro ovce a pálit klest. Sraz je v 9 hodin pod rozhlednou. Z důvodu zajištění občerstvení se na akci předem registrujte. Kontakt najdete na facebookové stránce Koalice nevládek Pardubicka.

Hledání princezen

Ve Starém Městě na Svitavsku se od soboty budou toulat princezny. Hledat je můžete až do příští neděle. Bližší informace o princeznách najdete v úvodním dopise ve schránce u obecního úřadu. Pro všechny účastníky je navíc připravená odměna.

Na pohádku do Pardubic

Na pohádku O smutném tygrovi v podání souboru SPRD Paprd Kašpárkova zhouba se můžete přijít podívat v neděli do Divadla 29 v Pardubicích. Představení začne v 16 hodin. Poté bude následovat výtvarná dílna pro děti.

Koncert v Moravské Třebové

Tříkrálový koncert si můžete poslechnout v neděli na náměstí T. G. Masaryka v Moravské Třebové. Vystoupí tam Antonín Koutný s kapelou Teve nebo písničkářka Alena Kocourek. Akce začne v 16 hodin.

Spustit audio

Související