Tipy na víkend v Pardubickém kraji: poznávací procházka Poličkou, autokino Pardubice, loutky v Chrudimi

12. únor 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zajeďte do kina autem, poznejte svět loutek nebo navštivte masopustní průvod.

Výročí dvaceti let Wikipedie, třiceti let internetu a sta let značky Gucci. To vše se dozvíte na procházce mezi Poličkou a Modřecí. V poličském muzeu totiž připravili skoro tříkilometrovou trasu s drobnými panely o letošních výročích a zajímavostech. Podívat se na ně můžete až do 14. března.

Autokino opět v provozu

Od pátku můžete opět navštívit autokino na pardubickém dostihovém závodišti. V 18 hodin budou promítat českou komedii Ženská pomsta. V sobotu ve stejný čas pak uvidíte Padesát odstínů šedi a v neděli romantickou komedii Na svatého Valentýna.

Virtuální zábava s loutkami

Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi se přestěhovalo na internet. Díky tomu se můžete virtuálně podívat do míst, která jsou běžně nepřístupná. Každý měsíc také zveřejňují vybraný exponát. Tentokrát uvidíte párovou loutku z Keni. Dále můžete na jejich webových stránkách číst příběhy nazvané Kašpárkova aktovka, poslouchat čtení z historických dokumentů nebo tvořit v online workshopech.

Přehlídka masopustních kostýmů

V Moravské Třebové to s masopustem nevzdávají. Dobrovolníci připravují masky, kostýmy i loutky na průvod. Ten se nebude konat jako obvykle, ale prohlédnete si ho v úterý na webových nebo facebookových stránkách Kulturní služby města Moravská Třebová.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka