Tipy na víkend v Pardubickém kraji: výstava Cestování nalehko nebo ornitologický kvíz

9. duben 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé soutěže i výstavy. Oslavte Den Země venkovní hrou, podívejte se na výstavy orlickoústeckého muzea nebo soutěžte o poukaz na portugalské dobroty.

Ve výlohách Turistického informačního centra Pardubice uvidíte až do konce měsíce výstavu s názvem Cestování nalehko aneb S mobilem po světě. Jejím autorem je Michal Mikulec, který rád cestuje po světě pouze s batohem. Výstava se skládá z fotografií z celého světa, které tento cestovatel vyfotil na telefon. Podíváte se tak třeba do Bolívie, na Island nebo na Cestu smrti.

Oslavte Den Země hrou

Po celý duben se můžete zúčastnit hry na oslavu Dne Země. Na stránkách www.europedirect.cz si najděte trasu a soutěžní otázky. Pak se vydejte po cestě podél řeky Chrudimky v Pardubicích hledat místa, na kterých najdete odpovědi na otázky. Organizátoři ze správných odpovědí vylosují tři výherce, kteří vyhrají balíček s potřebami na piknik nebo procházku přírodou.

Jak vypadá dlask tlustozobý?

Poznáte brhlíka lesního? Nebo dlaska tlustozobého? Tyto a další ptáky můžete zkusit poznat v přírodovědném kvízu na webových stránkách Regionálního muzea v Chrudimi. Duben je měsíc, kdy nejvíc ptáků migruje. Jejich názvy se tedy můžete naučit v kvízu a poté je sledovat i v přírodě.

Čtěte také

Orlickoústecké muzeum má na svých webových stránkách nové výstavy. Podívejte se třeba na tu o elektřině a věžových stanicích na Orlickoústecku, na ženskou módu z doby secesní nebo na výstavu Toulky po Andrlově chlumu, která je o historii Křížových cest.

Jak dobře znáte Portugalsko?

Informační středisko Europe Direct Pardubice na svých stránkách zveřejnilo kvíz o Portugalsku. Pokud odpovíte správně na dvanáct otázek z oblasti sportu, kultury, historie, památek, předsednictví a členství Portugalska v Evropské Unii, zařadíte se do losování o poukaz na portugalské dobroty. Soutěžit můžete až do 25. dubna.

Spustit audio

Související