Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Za pivem do Choltic, na Čechomor do Poličky

21. srpen 2020

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na výlety i koncerty. Zajeďte si na pivo do Choltic, na mašinky do Rosic nebo na koncert Čechomoru do Poličky!

Letošní program Choltických pivních slavností bude plný piva i muziky. Areál se otevře jako každý rok o půl jedné a o zábavu se postarají kapely Crionic, Alžběta, Roxor, ZZ Top Revival a Acoustic Band.

Chuťové pohárky vám osvěží pivovary s pivními speciály, ale i klasickými pivy a nebude samozřejmě chybět něco k zakousnutí.

Malé mašinky se potkají s velkými

Tradiční setkání zahradních a parkových železnic a dalších modelů se koná v areálu železničního Musea Rosice nad Labem po celý víkend. Po oba dny uvidíte různé modely od těch nejmenších, až po vozidla schopná uvézt dospělou osobu.

Občasná železniční zastávka Pardubického spolku historie

V provozu bude hned několik lokomotiv a možná i parní. Také si můžete prohlédnout výstavu skutečných kolejových vozidel, kde se dá v motoráčku s věží občerstvit.

Koncert skupiny Čechomor bude v Poličce v Parku u hradeb. Je to náhrada za akci festival Polička 555. Koncert začíná v sobotu ve 20 hodin.

Na Mozarta do Heřmanova Městce

V Heřmanově Městci pro změnu pořádají koncert špičkového souboru  L´Armonia Terrena pod taktovkou Zdeňka Klaudy. Je symbolicky nazvaný Přes překážky ke hvězdám. 

V Kostele svatého Bartoloměje zazní v neděli od 17 hodin hudba J. Haydna, J. Myslivečka a W. A. Mozarta. Veškerý výtěžek z koncertu bude věnován na pomoc rodinám postiženým povodní v Heřmanově Městci.

autoři: Jitka Slezáková , pta
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.