Tipy na víkend v Pardubickém kraji: zimní výlety v Dolní Moravě, vánoční trhy v Chrudimi

18. prosinec 2020

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přineste si domů světlo až z Betléma nebo běžte na procházku po Lanškrouně.

Na výlet na Dolní Moravu se můžete vydat od soboty. V provozu bude Mamutí horská dráha, Stezka v oblacích, Dětský skipark Amálka i Lanová dráha sněžník, ale ta zatím jen pro pěší. Otevřená je i lyžařská škola.

Vánoční trhy v Chrudimi

V sobotu máte také poslední možnost navštívit vánoční trhy na Resselově náměstí v Chrudimi. Vždy od 10 do 16 hodin tam najdete výběr vánočních dekorací, dřevěných hraček, nejrůznějších dobrot i šperků.

Keltský jarmark

Malý vánoční jarmark připravují i Kelti z Nasavrk. Ten bude v sobotu, ale do Země Keltů se můžete vydat i v neděli. Od 9:30 do 15:30 bude průvodce provádět po skanzenu, vyrobíte si voskové svíčky nebo ochutnáte medovinu.

Tarantinovka v autokině

Na film zajeďte autem do kina na pardubické dostihové závodiště. V sobotu od 19 hodin budou promítat Pulp Fiction od Quentina Tarantina.

Betlémské světlo v Pardubicích

Skautští světlonoši budou v sobotu rozvážet Betlémské světlo po celé republice. Pro svůj plamínek si můžete přijít v dopoledních hodinách na některou z vybraných železničních stanic. Světlonoši světlo z Betléma umístí také například v pardubickém knihkupectví Knihy RH na Skřivánku, před obecní úřad v Dobříkově nebo k muzeu v Moravské Třebové.

Na konkrétní místa a časy předání se podívejte na stránky www.betlemskesvetlo.cz. Nezapomeňte s sebou vzít svíčku, na které si plamínek odnesete.

Adventní Lanškroun

Na náměstí u lanškrounského zámku uvidíte v neděli od 17 hodin promítání animovaného filmu s obrázky Josefa Lady v doprovodu skladby Česká mše vánoční. Po celý víkend také můžete obdivovat výstavu betlémů po celém městě nebo se jí dokonce zúčastnit. Stačí se zaregistrovat na stránkách www.rclanskroun.cz a vystavit svůj betlém v okně. Na stejné stránce najdete také mapu betlémů.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka