Plavecký areál v Pardubicích v pátek zastaví všechny služby

16. prosinec 2020 07:31

Plavecký areál v Pardubicích kvůli novým protikoronavirovým opatřením od pátku opět odstaví všechna sportoviště. Zaměstnanci pak zase zůstanou doma.

Vnitřní sportoviště byla otevřená od 3. prosince, v Pardubicích byl zájem veřejnosti menší. Areál měl dočasně kapacitu 330 lidí, tedy asi poloviční. „Nikdy nemusel nikdo čekat. Zájem nebyl stoprocentní, bylo vidět, že lidé mají obavu jít si zaplavat nebo zacvičit. Naopak u sportovců jsme měli co dělat, abychom dodrželi podmínky, chodilo jich hodně,“ řekl ředitel Jiří Vysoudil.

Čtěte také

Areál byl zavřený kvůli pandemii už na jaře, na podzim zažíval druhou odstávku a třetí bude následovat. Ztráty by díky státní podpoře nemusely být také velké, řekl ředitel. „Všechno spočítáme na konci roku, dostali jsme dotaci na nájemné, sečteme všechny antiviry (kompenzační programy státu), díky tomu se nám podařilo udržet zaměstnance, nemuseli jsme propouštět. Město nám možná poskytne nějakou úlevu, když to bude potřeba,“ dodal Vysoudil.

V areálu je také wellness se saunou nebo posilovna. „Není to žádný hit cvičit v roušce, několikrát jsem to zkoušel. Kruhový trénink na tepovku se s ní zvládnout nedá, silový trénink ještě možná,“ dodal Vysoudil.

Česko se od pátku kvůli zhoršené situaci vrátí v protiepidemickém systému PES ze třetího do čtvrtého stupně přísnosti opatření. Třetí stupeň platil od 3. prosince, otevřely se tehdy obchody, restaurace, služby a skončil zákaz nočního vycházení.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související