Tradiční pouť přesměruje v Chrudimi dopravu, první uzavírky začínají dnes

3. srpen 2016

Šedesát atrakcí, tři sta stánkařů. Chrudim čeká nejrušnější týden v roce. Tradiční Salvátorská pouť sice oficiálně začíná až v pátek, přípravy začnou ale život ve městě ovlivňovat už dnes. A pocítí je hlavně řidiči.

Kvůli najíždění atrakcí bude zkrácená prodejní doba na pravidelných trzích na Resselově náměstí - stánkaři ho dnes musí opustit už ve čtyři hodiny odpoledne.

Jako první se uzavře Moravova zahrada (velká parkovací plocha naproti sportovní hale). Místo aut se tam utáboří právě pouťové atrakce a pro ostatní tam platí zákaz od dnešní 18. hodiny.

Čtěte také

Zákaz vjezdu se bude postupně rozšiřovat oběma směry. Ve čtvrtek od rána do dvou hodin odpoledne se zastaví provoz na příjezdu do centra ve směru od nemocnice a Vysokého Mýta; řidiči neprojedou přes Novoměstskou ulici, Tyršovo náměstí, Školní náměstí a nejbližší ulice. Po této trase totiž pojedou nákladní vozy s atrakcemi, které budou provozovatelé postupně stavět na místa.

V pátek potom začnou největší komplikace - uzavřené bude celé centrum města včetně Široké ulice, omezení se ale také dotkne nábřeží kolem náhonu Chrudimky a okolí divadla Karla Pippicha. Přesměrované budou i linky MHD, ty budou jezdit po náhradních trasách od čtvrtečního rána.

Vyplatí se Chrudimi pouť?

Za pronájem míst pro atrakce a stánkaře utrží Chrudim tři čtvrtě milionu, náklady na úklid, opravy poničených chodníků a cest a další nutné výdaje jsou asi 350 tisíc.

Historické centrum Chrudimi letecky
autor: kop
Spustit audio