Trefíte k vlaku? Pardubické nádraží chystá přečíslování kolejí

7. prosinec 2023 14:10

S modernizací kolejiště na pardubickém hlavním nádraží přistupuje Správa železnic ke změně označení kolejí. Čísla nástupišť se už uvádět nebudou, jednotlivé koleje budou číslovány ve směru od haly čísly 1 až 11.

Správa železnic si od nového systému, který zavede 15. prosince, slibuje zjednodušení orientace pro cestující. Nový orientační systém bude zapracován i do hlášení příjezdů a odjezdů vlaků. Čísla kolejí se budou zobrazovat také na informačních tabulích v odbavovací hale, podchodech a na internetových stránkách Správy železnic.

Nové značení kolejí na pardubickém nádraží

Celková modernizace

Změna souvisí s velkou modernizací kolejiště na hlavním nádraží v Pardubicích za víc než 6,5 miliardy korun. Nejrůznější omezení pro cestující trvají už přibližně tři roky. Na nádraží je tak zcela nové 5. nástupiště (nově kolej číslo 10 a 11), vyměněné jsou technologie i uložení kolejí a prodloužené jsou podchody.

Na jaře by také měla cestujícím začít sloužit nová lávka na Duklu. Ta propojí halu se všemi nástupišti kromě pátého. „Páté nástupiště bude napojeno prostřednictvím podchodu, eskalátoru nebo výtahu,“ popsal pro Český rozhlas Pardubice už dříve Radomil Novák ze Správy železnic.

autor: Honza Ptáček | zdroje: Pardubický kraj , Správa železnic
Spustit audio

Související