U Kostelíčka a na Židově je neúnosná doprava, stěžují si někteří místní. Sepsali petici

18. září 2019 09:40

Část lidí pardubických čtvrtí U Kostelíčka a Židov si stěžují na zhoršení dopravní situace.  V místě se zvýšil počet projíždějících i parkujících aut a výjezdy z postranních ulic jsou proto rizikové. Vznikla kvůli tomu i petice za zlepšení dopravy, informoval o ní Jan Řeháček z Klubu přátel Pardubicka.

„Problém je parkování v Sakařově ulici, auta stojí blízko hranic s křižovatkou a tam když projíždíte z bočních ulic, tak tam vůbec není vidět,“ řekl Řeháček a upozornil také na problém s nebezpečným přecházením chodců na křižovatce U Kostelíčka, kde by podle něj byly potřeba ostrůvky. Další problematické místo je podle něj například křižovatka u hotelu Zlatá štika.

Náměstek primátora Petr Kvaš (ODS) řekl, že stížnosti občanů projednají na dopravní komisi: „Jestli jsou tam problematické přechody nebo nějaká nebezpečná místa pro žáky základních škol, tak je určitě potřeba se tím zabývat“. Podle Kvaše ale všichni chtějí jezdit do města autem a někde zaparkovat.

Petice požaduje vyřešení častých dopravních zácp na křižovatkách ulic Husovy a Bubeníkovy, zvýšení bezpečnosti chodců u samoobsluhy Kubík nebo instalaci zrcadel při výjezdu z ulic Gebauerova a Holubova:

Spustit audio

Související