Úterní Noční linka: Vaše bujaré Silvestry dříve a dnes?

29. prosinec 2020

Jak jste slavili v plné síle a mládí Silvestra - vzpomínáte ještě? Bylo to divoké? A jak u vás vypadá poslední den v roce v současnosti? Jste na bujaré veselí, radovánky a nebo spíš po svátcích odpočíváte a čekáte v klidu a pohodlí domova na půlnoční přípitek? 

Máte historky z nějakého speciálního Silvestra, který jste zažili? Máte nějaký tradiční silvestrovský zvyk - vyrážíte třeba na silvestrovskou procházku nebo do přírody? Změnil se u vás s věkem podstatně způsob trávení Silvestra? Chystáte na poslední den v roce nějakou rodinnou specialitu - silvestrovské dobroty? Budete u televize, rozhlasu a nebo jinde?

Chlebíčky, jednohubky, dobré pití a televize - tak tráví mnoho lidí poslední den roku. Typický obrázek, ale jsou samozřejmě i jiné možnosti. Každý podle chuti. Někteří vyráží mezi svátky na hory, aby tam přivítali nový rok, jiní míří za teplem a sluncem.

Pohodlí domova v určitém věku je pochopitelné. Ale jaké to bylo, když vám bylo méně a byli jste aktivní? Bylo to divoké, veselé? A dnes? Necháváte poslednímu dni v roce volný průběh?

Chladíte už šampaňské? Jak to budete mít poslední den v roce vy? A máte v hlavě nezapomenutelný Silvestr, který přinesl trapas, nějakou kolizi nebo i něco jiného? Možná jste to přehnali s alkoholem a tak od jisté doby nepijete. Na vaše příběhy a vyprávění se těší Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.