Úvěr na dovolenou – lákadlo, kterému se dá odolat

26. květen 2014

Není úvěr jako úvěr. Jak nám řekl v Radioporadně finanční poradce Radek Šejvl, půjčka na bydlení je hlavně pro mladé rodiny nezbytností. Ale co další úvěry?

Na dovolenou nebo na dárky pro naše blízké? Před tímto typem půjček náš host důrazně varuje. Reklamní spoty nás přímo vybízejí k tomu, abychom vyrazili do exotických krajů. Je to přece tak jednoduché – vyzvednout si v bance finanční obnos a vyrazit.

Ale pozor. Zavážeme se tak k několika letům splácení. A příští rok bude chtít rodina na další dovolenou. Zkusíme další půjčku a postupně se dostaneme do nikdy nekončící dluhové pasti.

V Radioporadně uslyšíte i názor odborníka na další úvěry, například na nové auto a podobně. Pořadem provází moderátorka Jitka Slezáková.

autor: jsl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.