Uzavírky výrazně přibrzdí dopravu v Chrudimi. K menším komplikacím přibylo omezení u Tesca

27. listopad 2023

Od dneška je cesta přes Chrudim výrazně složitější. K několika menším uzavírkám se přidalo zásadní omezení, které ovlivní dopravu na městském okruhu. Částečně neprůjezdný je most u obchodního domu Tesco, který čeká kompletní rekonstrukce, a teď začínají přípravné práce.

Velké problémy se dají čekat pod nemocnicí u městských sportovišť a příjezdu k obchodní zóně u Tesca. Už tam byla uzavřená část nábřeží podél sídliště U Stadionu a také lávka ke sportovištím. Jenže k tomu se přidává omezení i na hlavním okruhu. Stavbaři začnou chystat lávku podél mostu, kterou potřebují, aby mohli přeložit sítě - odstrojit most před plánovanou opravou. Projet bude možné jen ve směru od nemocnice, z druhé strany ne. To zkomplikuje i sjezd k zimnímu stadionu. Protože se dají čekat kolony, budou tam dopravu řídit pracovníci stavby a přes noc semafory.

Most přes Chrudimku u chrudimského Tesca je jedním z těch, které nutně potřebují opravu

Změní se také trasy některých linek autobusů. A to hlavně těch spojů, které jedou z nádraží na Vysoké Mýto. Autobusy se budou muset prokličkovat přes nábřeží Chrudimky, projet kolem sportovišť a tam teprve se napojit na městský okruh. To může znamenat zdržení. Pro MHD je uzavírka ještě citelnější, vyřazené budou tři zastávky - sportovní areály, U Stadionu a S. K. Neumanna. Tam by tedy cestující čekali marně.

Omezení na mostě potrvají týden, tedy do 4. prosince. Pak by se mělo všechno vrátit k původnímu stavu. Ale ne nadlouho. Je to vlastně první fáze opravy mostu, což bude v podstatě jeho demolice a stavba nového. Hlavní práce začnou v polovině března, a to už bude znamenat úplnou uzavírku na několik měsíců.

Spustit audio

Související