V centru Pardubic možná bude hotel. Radnice má dva zájemce, kteří by ho chtěli postavit

24. srpen 2017

V centru Pardubic možná bude do šesti let stát nový hotel. Radnice má v tuto chvíli dva zájemce, kteří by ho chtěli postavit u malé haly Tipsport arény, na místě stávajícího parkoviště.

Především velké akce ve městě ukazují, že je potřeba v Pardubicích další hotel, například v době konání Velké Pardubické, Zlaté přilby nebo při šachovém festivalu Czech Open mají organizátoři velký problém všechny návštěvníky a účastníky ubytovat.

O hotelu se jednalo už před deseti lety

Nápad postavit hotel právě u zimního stadionu ale není nový. Už před deseti lety radnice jednala s investorem, který chtěl postavit fotbalový stadion, třetí ledovou plochu, byty a hotel. Vše ale zůstalo jen ve fázi jednání.

Znovu se o vybudování hotelu začalo mluvit v roce 2011, a to v souvislosti s bouráním bývalé haly ČSTV u Tyršových sadů a s využitím toho prostoru.

Město nejdřív jednalo s jedním investorem, pak se objevil další. Náměstkyně primátora Helena Dvořáčková z hnutí ANO řekla, že jeden dělá ve stavebnictví a druhému patří hotel Euro. Oba chtějí postavit čtyřhvězdičkový hotel s přibližně stovkou lůžek v padesáti pokojích.

Nový hotel by měl stát do šesti let

O tom, kdo soutěž na vybudování hotelu vyhraje, rozhodne především cena, tedy kdo za pozemek nabídne víc. Pozemek bude jeho, až hotel postaví a má na to přesně určenou dobu, jak uvedla Helena Dvořáčková. „To právo stavby by bylo uděleno na šest let a během těch šesti let by měl vzniknout buď přímo hotel hotový, nebo by měl být v takové fázi, aby si mohl požádat o prodloužení termínu a teprve potom by se prodával pozemek jako takový.“

autor: ba
Spustit audio