V Pardubicích se od pondělí MHD vrátí do standardního režimu

28. listopad 2020 06:25

Od pondělí se vrátí městská hromadná doprava v Pardubicích do standardního režimu. Kvůli zavřeným školám jezdily spoje méně často, stejně jako o prázdninách.

„Budou obnoveny všechny školní spoje, rozjede se rovněž linka 29. Ve špičkách pracovních dní budeme na páteřních linkách, stejně jako dříve, nabízet interval deset minut mezi spoji,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města Pardubice Jitka Malinská.

Pro odjezdy spojů ze zastávek bude v pracovní dny tedy platit znovu první sloupec v jízdních řádech, upřesnila. Prázdninový režim podnik zavedl 19. října, protože začala na školách distanční výuka a ve vozech ubylo cestujících.

Od pondělí má nastat další vlna uvolňování opatření ve školství, do škol půjdou děti z prvního stupně a 9. třídy ZŠ, další třídy druhého stupně se budou ve škole střídat po týdnu.

Vrací se i vlaky

Od pondělí budou podle klasických jízdních řádů jezdit i regionální vlaky v Pardubickém kraji. Dohodlo se na tom hejtmanství spolu s dopravci. Omezení ale zůstávají na základně rozhodnutí Kraje Vysočina na trati v úseku Hlinsko v Čechách a Havlíčkův Brod. Stejně tak bude i nadále jezdit méně osobních i spěšných vlaků z Lichkova směrem do Polska. Důvodem je požadavek Dolnoslezského vojvodství a epidemiologická situace v Polsku.

Autobusové spoje v regionu jezdí podle standardních jízdních řádů už od 18. listopadu.

autoři: Honza Ptáček , Drahomíra Bačkorová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související