V parku Na Špici v Pardubicích je nové workoutové hřiště

14. červenec 2021 08:33

V parku Na Špici v Pardubicích je nové workoutové hřiště. Venkovní posilovnu si mohou vyzkoušet začátečníci i pokročilí. Práce trvaly od půlky dubna. Hřiště stálo 683 000 korun, radnice přispěla prvnímu městskému obvodu 342 000 korun.

„Myslím si, že investice velmi zdařila, 100 metrů čtverečních pro cvičení s vlastní vahou je perfektní vklad pro pohybovou průpravu po všechny věkové skupiny," řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký (ČSSD).

Hřiště pro všechny

„Primárně chceme, aby sport byl dostupný pro všechny. Sem může přijít kdokoliv, nic k tomu nepotřebuje, je to zadarmo,“ dodal městský zastupitel Vojtěch Jirsa (Piráti). Na hřišti je například vodorovný žebřík, bradla, svislé žebřiny, krátký šikmý žebřík či bradla pro vozíčkáře.

V pardubickém parku Na Špici je nové workoutové hřiště

„S kamarádem asi pět let bojujeme, za to, aby tady něco takového bylo,“ řekl Ondřej Melichar, který se street workoutu věnuje s kamarády pět let. Sportovci chodí cvičit na workoutové hřiště v lesíku na Dukle, pár cvičebních hrazd je areálu sokolovny, venkovní posilovna je také v Sezemicích u Pardubic, kam dojíždějí. Tréninky mají zpravidla obden.

„Názor, že se na venkovních hřištích nedá udělat postava, rozhodně není pravda. Cvičíme jenom venku. Absence workoutových hřišť je fakt velká, jsme rádi za to, co nám tady postavili,“ doplnil Petr Šťastný. Na ploše by měly být také grafické znaky pro člunkový běh nebo skok daleký s vyznačenými mírami, což dodavatelská firma ještě neudělala.

autoři: Drahomíra Bačkorová , Honza Ptáček | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související