V pardubickém parku Na Špici začala stavba nového workoutového hřiště

15. duben 2021 11:34

V parku Na Špici v Pardubicích ve středu začala stavba nového workoutového hřiště. Práce potrvají do června.

Sportoviště s cvičebními prvky bude vhodné pro všechny. Náklady z poloviny platí radnice a z poloviny městský obvod. ČTK to řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký (ČSSD). "Sportoviště nebude určené jen pro lidi, kteří se věnují workoutu aktivně. Bude obsahovat profesionální prvky i prvky pro benjamínky, seniory a pro lidi s handicapem," řekl Rychtecký.

Investice bude stát necelých 700.000 korun. Město nechce podporovat jen kluby, přispívá proto obvodům na venkovní sportoviště pro veřejnost. Venkovní posilovna bude mít 100 metrů čtverečních a bude stát u loděnice.

Sport blízko města

Ve středu začala skrývka zeminy, potom stavební firma udělá betonový základ. "Nebyl to úplně můj nápad, přišli za mnou lidé, kteří cvičí a svěřovali se mi, že v centru není workoutové hřiště. Park Na Špici by měl sloužit hlavně sportu, tak se umístění workoutu nabízí. Je blízko centra," uvedl zastupitel městského obvodu I Vojtěch Jirsa (Piráti).

Bradla i žebřík

V parku jsou zatím tři jednoduché rovné hrazdy s různou výškou pro úchop. Nové hřiště bude větší. Bude mít například vodorovný žebřík, bradla, svislé žebřiny, krátký šikmý žebřík či bradla pro vozíčkáře. Na ploše budou grafické znaky pro člunkový běh nebo skok daleký s vyznačenými mírami.

autoři: Drahomíra Bačkorová , nov | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související