Věnujte v létě své pleti větší pozornost

19. červen 2014

Letní počasí dává pleti pořádně zabrat. Potřebuje speciální péči. Jak na to? O tom přišla do naší Radioporadny mluvit kosmetička Lenka Bílková.

Zejména v letních měsících je pokožka namáhána slunečním zářením a více se potí. Základem letního čištění pleti by měla být pokaždé nejen hydratace a zvláčnění, ale také hloubkové čištění pórů.

Krémy ano. Ale ne mastné

Nevhodné je používání mastných krémů. Brání pokožce se potit a teplo se zadržuje uvnitř a nemůže se dostat ven. Jedinou výjimkou jsou citlivé partie kolem očí. Ty i v létě potřebují dostatečně vyživovat. Ostatní části pokožky potřebují zejména hodně hydratace, a to jak zevnitř, tak zvenku.

„Hydratační krémy vracejí pleti vlhkost. Díky tomu získá kůže pružnost, elasticitu i jas,“ říká Lenka Bílková.

Letní horké dny nedovolí pokožce vydechnout. Na zvyšující se letní teploty reaguje zvýšenou produkcí mazu, zadržováním vody, červenými skvrnami a někdy také tvorbou pupínků. Vaše kůže potřebuje zvláštní péči - ochranu před klimatickými vlivy a před UV zářením.

„Nesmíme zapomenout na opalovací přípravky. Intenzita slunečních paprsků je opravdu velmi vysoká. A stejně důležité je večer pleť dobře očistit, tonizovat, aby se zklidnila. A potom si dopřejeme krém, který bude dobře hydratovat,“ radí Lenka Bílková.

Pokožka potřebuje vlhkost

Vlhkost pokožce také odebírá slunce a vítr. Aby byla pokožka dostatečně ošetřená, je ideální použít sprej na vodní bázi, který ji hydratuje díky složkám z řas a minerálů. Na pokožce zanechá příjemnou vůni a ochranný film, který vyrovnává vlhkost pokožky. Obsah vody osvěží pleť podobně jako kostka ledu.

Mastnému lesku pleti předejdete, pokud si ráno i večer důkladně vyčistíte obličej mycími gely s obsahem zinku, které pleť zmatní. Rozhodně nepoužívejte tonika s obsahem alkoholu. Jsou totiž příliš agresivní. Zkuste raději pleťové vody s extraktem z kapradin či eukalyptu. Mají stejný efekt, ale k pokožce jsou šetrnější a jemnější.

autor: PRO
Spustit audio