Vysoké Mýto nabízí dalších 21 pozemků pro výstavbu rodinných domů

20. červen 2020 10:15

Vysoké Mýto začalo nabízet dalších 21 pozemků pro výstavbu rodinných domů v lokalitě za bývalým pivovarem. Za vybavení inženýrskými sítěmi zaplatí asi 27 milionů korun.

Prodávat se budou za jednotnou pevnou cenu 1750 Kč za metr čtverečný. Město už v minulosti v lokalitě zasíťovalo osm pozemků pro výstavbu řadových rodinných domů a 12 pro domy samostatné, z nichž dva se zatím neprodaly.

„Zájem o stavební parcely se trochu nasytil. Vzhledem k ceně nepředpokládáme, že by se o ně zájemci prali,“ řekl starosta František Jiraský (Nestraníci).

Urbanistický návrh řešení lokality za pivovarem ve Vysokém Mýtě

Nové pozemky mají výměru od 712 do 1052 metrů čtverečných. Zájemci musí zaplatit zálohu do 29. července. Pokud jich několik bude chtít jeden pozemek, budou se muset dohodnout, zda nezvolit jinou parcelu. Když se to nepodaří, bude rozhodovat los.

Za pivovarem by v budoucnu mohly stát také bytové domy. Radnice již nechala zpracovat potřebnou studii, na výstavbu by zřejmě město vypsalo soutěž na developera. Celkem by po jejich vzniku a dokončení rodinných domů v lokalitě mohlo žít asi 600 obyvatel.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související