Výstavba dálnice D11 je prioritou

24. duben 2003

Zahájení výstavby dálnice D11 považují zástupci pardubického a královéhradeckého kraje za jednu ze svých priorit. Při dnešním kontrolním dni se obě strany dohodli na dalších vzájemných jednáních s tím, že budou společně trvat na tom, aby byly dodržovány slíbené harmonogramy prací. Přítomný náměstek ministra dopravy Jiří Kubínek v této souvislosti přiznal, že za zdržováním zahájení stavby stojí i ministerstvo

"Já si myslím, že my bráníme sami, tady to bylo zřetelně řečeno, ředitelství silnic a dálnic musí také přidat a myslím si, že to, že začíná spolupracovat s veřejným sektorem, že budou najímány firmy, které umí, které umí to, co oni neumí, že povede k výsledku, že stavba záhají, tak jak zde říkal pan generální ředitel. Já jsem pevně přesvědčen, že se letos skutečně zahájí na té stavbě 1104 a 1105 a pak je to už jen otázka stavebních firem a termínů, které budou, takže nechci říkat přesné termíny, ale pro mne je důležité, že se zahájí stavba."

Dálnice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.