Z nadjezdu u Pardubické nemocnice odpadl kus omítky z nosníku

21. červen 2019 10:30

Z nadjezdu k Pardubické nemocnici odpadl velký kus omítky z nosníku. Místo je v tuto chvíli zabezpečené páskami a úředníci z odboru dopravy objekt znovu prohlédnou.

Podle informací Městské policie Pardubice situaci v Kyjevské ulici už včera řešili pardubičtí hasiči. Dnes místo prohlédnou zástupci města.

Vedoucí odboru dopravy radnice Vladimír Bakajsa k současné situaci řekl: „Je to nosník, který drží nadjezd, a my dneska uklidíme tu omítku, která je dole na ploše a provedeme vizuální kontrolu ostatních nosníků. To jsou nosníky, které jsou pod rychlodráhou a ty jsou nejvíc zatěžované vodou.“

Nadjezd je už delší dobu ve špatném stavu, v minulosti odpadla část římsy, proto tam radnice nechala nainstalovat ocelové sítě.

Most byl postavený v roce 1964 a vede nad železniční tratí Praha-Česká Třebová a silnicí I/37. Stavebně technický průzkum v roce 2017 ukázal, že stavba nesplňuje potřebné normy a jsou tam vady a poruchy, které mají vliv na jeho nosnost a použitelnost. Podle odborníků z ČVUT je nutné co nejdřív začít s opravou.

Spustit audio

Související