Z opuštěné radnice v Heřmanově Městci bude škola. Začala přestavba budovy za desítky milionů korun

24. srpen 2020 18:40

Před několika lety se úředníci v Heřmanově Městci odstěhovali z radnice do nové budovy. Dům v centru města zůstal opuštěný. Teď řemeslníci začali s velkou přestavbou za desítky milionů korun. Až skončí, úředníky vystřídají školáci.

Radnice je prázdná od roku 2015, kdy se úředníci přestěhovali o pár set metrů vedle do nového objektu. V domě na náměstí zůstala jen část archivu a také tam byla služebna městské policie. Plán je takový, že se bývalá radnice propojí se sousední školou, včetně všech pater a sklepů. Heřmanoměstecká škola je největší na Chrudimsku, má 900 žáků a další místo velmi nutně potřebuje.

Už žádné docházení

Vzniknou tři velké klasické třídy, dvě menší odborné pro menší skupinky a jedna posluchárna a také další místnosti pro školní družinu. Tím, že se obě budovy propojí do jedné, odpadne přecházení a docházení školáků do jiných objektů ve městě. Nová škola také bude bezbariérová.

Zakázka bude stát město přes třicet milionů korun. Pokud se neobjeví nečekané komplikace, měla by být zvětšená a vylepšená škola připravená na podzim příštího roku.

Spustit audio

Související