Z Pardubic do Holic objížďkou. Začíná uzavírka silnice I/36

4. červen 2018

Od zítřka se budou muset obrnit trpělivostí řidiči jedoucí z Pardubic do Holic a na Vysoké Mýto. Hlavní tah v úseku Sezemice - Holice bude kvůli opravám úplně zavřený.

Úplná uzavírka frekventované silnice č. 36 podle informací krajského úřadu potrvá tři týdny a skončí konkrétně v neděli 24. června.  Na část 10 km úseku Sezemice - Holice vyrazí stavbaři. ŘSD chce opravit dva silniční propustky a mezi Horními Ředicemi a Holicemi opravit asfaltový kryt na víc než dvou kilometrech silnice.  

Řidiči by měli počítat se zdržením, protože z Pardubic do Holic nepojedou přímo, ale objížďkou. Bude obousměrná a povede z Pardubic na Dašice, Horní a Dolní Roveň a Litětiny a vyústí pak ve Vysoké u Holic a pak už to je kousek do Holic po silnici I/35.

Letní uzavírky: Silničáři v kraji chystají 20 oprav hlavních silnic

Uzavírka Wonkova mostu v Pardubicích

Řidiči se v Pardubickém kraji musí před létem připravit na řadu komplikací. Ředitelství silnic a dálnic totiž plánuje skoro dvě desítky oprav hlavních tahů.

Obce ležící na objízdné trase musejí počítat s tím, že na průjezdech zhoustne provoz. Takové obavy má i starostka Dolní Rovně Iva Vinařová z KDU-ČSL. Sice uznává, že je nutné silnice dávat do pořádku, na druhou stranu, každá taková objížďka je podle ní zatížením obce a klade nároky i na bezpečný pohyb chodců, třeba na přechodech pro chodce, a dvojnásob to platí u tamní základní školy anebo školky, které jsou hned vedle silnice.

Kvůli uzavírce tahu  Sezemice - Holice očekávají hustší provoz i v obcích Dolní a Horní Ředice. I když tudy objížďka nevede, nezávislý starosta Horních Ředic Jiří Kosel předpokládá, že tamní silnice bude pro mnoho řidičů vítanou zkratkou z Pardubic a Sezemic do Holic.                       

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související