Zařizujete si byt? Vytvořte si svou vlastní kupičku z barev a materiálů

6. březen 2019

Každý z nás je jedinečný, proto se také každému líbí něco jiného. Platí to i při zařizování bytu. Jak si ale vybrat z nepřeberné nabídky v obchodech? Zapomeňte na veškerá omezení, neberte ohled na to, co je zrovna v módě, jak to je nebo není praktické, a kolik to stojí.

Zjistěte nejdřív, co se vám opravdu líbí, bez jakýchkoliv omezení.  Radí interiérová designerka Markéta Hubáčková.

Na kurzech interiérové designerky Markéty Hubáčkové si lidé vybírají to, co jim tzv. cvrnkne pod nos. „Vezmu mezi lidi velký kufr se vzorečky různých druhů materiálů, barev a struktur. Každý si udělá svou hromádku, do které si dá přesně to, co ho intuitivně a okamžitě oslovilo. Důležité je cítit se se svou hromádkou opravdu dobře. Jedna z mých klientek přicházela každý den domů, a něco ji tam rozčilovalo. A nakonec přišla na to, že je to bezvýrazný šedý koberec, který koupila v akci jen  proto, že byl levný,“ uvádí příklad Markéta Hubáčková.

Markéta Hubáčková vychází ze tří základních barevných palet. Je to odstín teplé pískové barvy v podobě medu, skořice nebo másla. Druhou barvou v paletě je odstín holubí šedi. Tyto dvě varianty k sobě absolutně nepasují. Proto je dobré najít třetí paletu, která je spojuje. A to je neutrální bílá, černá a šedá. Teprve potom volíme barevné prvky.

Spustit audio

Související