Zažijte Ameriku na vlastní kůži. Po roce se na pardubické závodiště vrací Friends Fest

9. srpen 2021

Klasická americká auta, motocykly, indiáni, rodeo, western a samozřejmě hamburgery, hot dogy, armáda i typické americké sporty. To všechno můžete na vlastní kůži zažít na pardubickém hipodromu.

Po roce se na dostihové závodiště vrací Friends Fest, přátelský festival plný Ameriky, který v sobotu 14. srpna nabídne nejenom největší přehlídku klasik amerického automobilového průmyslu. Na své si přijdou i fanoušci vozů s modrým oválem ve znaku, nebo milovníci amerických motocyklů velké trojky Harley – Davidson, Indian a Victory.

Posilnit a rubat dřevo

Americkou klasickou jsou pořádně šťavnaté hot dogy, nebo burgery. A protože vloni se osvědčilo občerstvení formou street food festivalu, nebude chybět ani tentokrát. Otrlejší jedinci můžou potrápit chuťové buňky na soutěži v pojídání chilli.

Organizátor Friends festu Roman Morávek

A posilněni skvělým jídlem můžete obdivovat mistrovskou práci dřevorubců ověnčených mnoha medailemi z dřevorubeckých soutěží. Se sekerou a pilou se předvede i čtyřnásobný mistr Evropy Martin Komárek.

Baseball je americká klasika a chybět nebude ani v Pardubicích. Uvidíte, jak se baseball hraje, a dozvíte se i to, proč není snadné odpálit homerun. A pardubický tým Stallions, vítěz České ligy amerického fotbalu divize B v letech 2010 a 2011, vám dá lekci amerického fotbalu.

Hudba, tanec, zábava

Když hudba na Friends Festu, tak country. O muziku se postará evropská špička hudebního žánru, skupina Country Sisters. Dorazí také Katarína Knechtová, nebo skupina Žlutý Pes. Krom toho se na pódiu můžete těšit na vystoupení taneční skupiny Crock 14, módní přehlídku a další program.

Kompletní informace o Friends Festu, který myslí i na dětské návštěvníky, najdete na webu friendsfest.cz. A pokud nemůžete dorazit osobně, nalaďte si v sobotu 14. srpna ve 14 hodin vysílání Českého rozhlasu Pardubice, ve kterém vám nabídneme hodinový přímý přenos z festivalu.

Spustit audio

Související