Amerika na dosah. Dostihové závodiště hostí Friends fest

12. srpen 2020

Už v sobotu 15. srpna ožije dostihové závodiště v Pardubicích dalším ročníkem Friends festu, tedy přátelského festivalu plného Ameriky.

A program je tradičně velmi nabitý, jak potvrdil i pořadatel Roman Morávek: „Všechno co si dovedete představit o Americe, to tam určitě uvidíte. Stěžejní jsou auta, máme to jako takový sraz „Amerik“, Mustangů. Přijedou nám z německé základny američtí vojáci se Strykerem, máme domluvenou českou armádu s Pandurem. Bude průlet vrtulníků. Samozřejmý je i program pro děti.“

Muzika, sport, jídlo

Vedle tanečních vystoupení cloggingové skupiny Crock 14 se návštěvníci můžou těšit také country skupinu Country sisters, pardubický poprock v podání kapely eNDee, klasický rock zastoupí zpěvačka s jedním z nejvýraznějších hlasů na české rockové scéně Tanja a závěr bude patřit heavymetalové legendě skupině Citron.

Organizátor Friends festu Roman Morávek

Ve festivalové aréně můžou návštěvníci sledovat exhibiční sportovní utkání. „Budou to klasické americké sporty jako baseball, lakros, basketbal, americký fotbal, to všechno si diváci můžou také vyzkoušet na vlastní ruce, nohy, kůži,“ říká Roman Morávek.

K Americké kultuře patří také typické pokrmy jako hamburgery, hot dogy a podobně. Novinkou letošního festivalu bude občerstvení ve formě street food festivalu, kde všechny tyto pokrmy můžete ochutnat. A pro odvážné jedlíky nebude chybět tradiční soutěž v pojídání chilli papriček. „Když vidím ty krůpěje potu jako hrachy, tak musím říct, že to je hodně zajímavá disciplína,“ směje se Roman Morávek, který prý ještě nenašel odvahu na to, aby se do soutěže zapojil.

Auto, moto

Další novinkou je soutěž o nejkrásnější vůz. „To je soutěž pro naše fandy, kteří přijíždějí s těmi Mustangy a s Amerikami,“ říká Roman Morávek. A milovníky vůně benzínu potěší také motocykly Harley Davidson, Indian a Victory.

Součástí programu je dětský den zaměřený jak na mladší, tak i starší děti. Jako každý rok pro ně budou připravené různé nafukovací atrakce jako je lezecká stěna, skákací hrad nebo jedinečný Bootcamp.

Veškeré informace o programu, vstupenkách i praktických radách jak se na festival dostat a kde zaparkovat najdete na friendsfest.cz

Spustit audio

Související