Ahoj babi! Senioři v Pardubicích dostali tablety pro videochaty s rodinou

11. duben 2020

Pardubická radnice dodala do svých dvou domovů pro seniory 12 tabletů, aby klienti mohli být ve spojení s rodinami. Teď se učí, jak zvládnout videochat.

Domovy měsíc nepřijímají kvůli opatření proti šíření koronaviru návštěvy, uvedl magistrát v tiskové zprávě. „Je pochopitelné, že klientům jejich rodiny přirozeně chybí. Na tabletech je možné komunikovat přes aplikace skype, viber, whatsapp. Díky online hovorům se mohou nejenom slyšet, ale hlavně vidět, věřím, že jim to udělá radost a zvedne náladu,“ řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký (ČSSD).

Čtěte také

Tablety stály téměř 100 000 korun, na jejich nákup přispěly dvě firmy, které v Pardubicích působí. První videohovory seniorů s rodinami začaly tento týden. Vedení Sociálních služeb města Pardubic proškolilo zaměstnance, aby klientům pomáhali s ovládáním tabletu.

Tablety také šetrně dezinfikují, aby nedocházelo k potenciálnímu přenosu koronaviru. „Tento krok udělal radost i nám, protože vnímáme negativní dopady odloučení seniorů od rodin a jakékoliv zlepšení nálady našich klientů je v tuto těžkou dobu velmi pozitivní,“ řekl ředitel Petr Krejčí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související