Amnestie pro zapomnětlivé čtenáře

22. září 2003

Městská knihovna v Rumunské ulici v Pardubicích vyhlásila amnestii pro zapomnětlivé čtenáře. Ti, kteří vrátí knihy do 6.října, nebudou muset platit poplatky z prodlení. Stanislav Vala z magistrátního odboru kultury má za to, že někteří čtenáři možná ještě nezjistili, že knihovna je po havárii zase v provozu.

"Za prvé je týden knihoven a za druhé, protože byla havárie ke konci loňského roku, kdy jsme měli vytopenou knihovnu a rekonstrukce trvala dost dlouho. Lidi věděli, že je zavřená, nevěděli přesně, kdy se otevírala knihovna, takže toto jsou kroky, které nás vedly k tomu, abychom vyhlásili amnestii, abychom dostali zpátky vypůjčené knížky, aby bylo možno zase je půjčovat."

Knihy
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.