Areál Peklák na konci června otevře dalších 15 km singletracků

1. červen 2020 13:30

Areál Peklák u České Třebové na konci června otevře 15 kilometrů nových singletracků. Až jeden metr široké stezky jsou jednosměrné a vhodné i pro začínající jezdce.

Nové tratě stály přes čtyři miliony korun, 85 procent nákladů zaplatí evropské dotace, deset procent město a pět procent radnice dostane ze státní dotace. „Stezky budou rozděleny do šesti stupňů náročnosti, aby si každý užil zábavu podle svých schopností,“ uvedl správce areálu Zdeněk Vávra.

Čtěte také

Přístup ke stezkám bude od bývalého dopadu skokanského můstku pod Habeší. Na hřebenu Javorník je základní okruh s názvem Kolonáda. Má mírný sklon, proto je vhodný pro začátečníky a děti. Na něj navazuje okruh Čipera, který je víc zvlněný. Na stezce jsou delší sjezdy a výjezdy. Po obkroužení celého hřebenu Javorníku stezka cyklisty dovede zpátky k horní stanici vleku.

Od startu také vedou dvě linky na druhou stranu hřebenu s názvem Bukovka a Slunečná. Komplex stezek doplňuje stezka Růžovka, která vede z vrchu Peklák. Areál Peklák už teď nabízí osm sjezdových tratí ve třech obtížnostech. Na třech modrých tratích stačí jezdci základy jízdy na kole. Stezky nemají náročnější místa. Areál provozuje městská společnost EkoBi. Za jízdu na stezkách lidé neplatí, za vlek platí jízdné.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související