Ve Vysokém Mýtě otevřeli areál pro bikery. Otestovaly ho děti

4. květen 2017

Ve Vysokém Mýtě otevřeli nový cyklistický areál na Vinicích. Dvě stovky dětí si poprvé projely úzké terénní traily, které dohromady měří 1,3 kilometru. Město je dokončilo vloni a chce v rozšiřování sportovního areálu pokračovat.

„Trať je určena pro děti, mladistvé i dospělé. Jsou tady okruhy s různou náročností, takže každý si tady vybere,“ říká starosta Vysokého Mýta František Jiraský (Nestraníci).

Tratě navrhoval Roman Kalabus: „Zkusili jsme tady ve Vysokém Mýtě vymyslet areál, který je specifický hlavně územím, je to na hrozně malém místě. Je to jednosměrná trasa pro horská kola, na které se nedá moc předjíždět. Je to koncipované jako cross country trať, což jezdí třeba Jarda Kulhavý. Jsou tu i úseky na celoodpružená kola.“

Čtěte také

Na trati jsou podle Kalabuse různé překážky: „Je tady vybudovaných asi 15 umělých vln na těch rovinatých částech, je tady kamenná lavice hned na startu. Pak jsou tady tzv. gravity části, které padají směrem do města. Ty úseky z kopce dolů jsou do dvou set metrů, protože ten prostor je malý. I na těch úsecích gravity se nám podařilo vybudovat zábavné prvky.“

Také místní jsou rádi, že mají novou atrakci: „Jsme fanoušci těchto singletreků, takže jsme rádi, že to máme poblíž domova. Jezdíme do Jeseníků na dovolenou. Tam jsou Rychlebské stezky, kde jsou singletreky,“ říká Lenka z Mýta.

Ve Vysokém Mýtě otevřeli nový areál pro bikery
autor: Zuzana Pecháčková
Spustit audio