Babylon na Višňovce někteří lidé nechtějí

15. červen 2010 11:20

Projekt polyfunkčního domu Babylon v Pardubicích vyvolává protichůdné názory. Objekt, který navrhl architekt Bořek Šípek, totiž nechtějí někteří obyvatelé sídliště Višňovka, kde má stát.

Vadí jim, že dům bude příliš blízko k už stávající zástavbě, úřad pátého obvodu zase požaduje kruhovou křižovatku a dořešení dopravního napojení. Náměstek primátora Alexandr Krejčíř řekl, že většina připomínek vzešla z veřejného projednávání projektu.

„V současné době po veřejném projednání regulačního plánu je na investorovi, aby reagoval na připomínky, které z toho veřejného projednání přišly a týkají se zejména dopravní situace, která v tom území je složitá. Je pravdou, že tu situaci z pohledu v pohybu i dopravy v klidu je potřeba do budoucna řešit, ale s tím, že polyfunkční dům Babylon, lépe řečeno investor, musí respektovat připomínky a námitky. Pokud zastupitelstvo nabude dojmu, že všechny ty námitky, které měly být, nejsou splněny, tak zastupitelstvo může rozhodnout, že tu smlouvu neschválí a celý proces se nezastaví tak, že by tam nebyl, ale musí se vrátit do určitého bodu a znova začít řešit,“ dodal Krejčíř.

autor: ba
Spustit audio