Bezpečněji k Vinici. Ve Vysokém Mýtě na jaře přibydou čtyři nové přechody pro chodce

26. leden 2022 16:40

Hned čtyři nové přechody pro chodce přibydou letos ve Vysokém Mýtě. Radnice tak chce zvýšit bezpečnost při přecházení ke sportovnímu a rekreačnímu areálu Vinice nebo k obytným domům na okraji města.

Už několik let město plánuje přípravu přechodu v ulici Choceňská. Radnici se však nedařilo získat stavební povolení. To už teď má a tak na jaře můžou práce začít, říká Ondřej Halama z Městského úřadu. „To je vlastně jediný přechod ven z města směrem na Choceň. Na této ulici žádný jiný není.“

Bezpečněji třeba do přírody

Podle Halamy je přechod určen především pro obyvatele Choceňského předměstí. Ale nejen pro ně. Choceňské předměstí totiž leží mezi centrem města a rekreačním areálem Vinice. Nedaleko proto vznikne ještě jeden přechod, a sice na ulici kapitána Poplera. Oba pak propojí město s přírodní rezervací, kde leží i městské lesy a rybník Chobot.

„Další dva přechody budou sloužit pro zvýšení bezpečnosti chodců v okolí restaurace U Lípy, což je křižovatka kapitána Poplera a Českých bratří,“ říká starosta města František Jiraský (Nestráníci), podle kterého v místě za posledních 20 let vzniklo několik desítek rodinných domů.

Město nechá přechody vytvořit v období od dubna do června. Za veškeré práce radnice zaplatí okolo 1 milionů korun. Částka zahrnuje také nasvícení přechodů a úpravu silnice do vhodné šířky.

Spustit audio

Související