Vysoké Mýto zdraží parkovné. Zaplatit půjde přes aplikaci, i na týden dopředu

3. prosinec 2020 07:12

Vysoké Mýto na Orlickoústecku od ledna zdraží parkovné a zavede možnost platit ho platební kartou a on-line přes mobilní aplikaci. Víc způsobů platby umožní nové parkovací automaty.

„Ke změnám nás inspirovala výměna přístrojů na placení parkovného, které už byly dožilé. Zamýšleli jsme se proto v této souvislosti nad celým parkovacím systémem, nad kvalitou a rozsahem služeb,“ řekl starosta František Jiraský (Nestraníci).

Další formy placení umožní dva parkovací automaty na náměstí. Město současně rozšířilo v centru placenou zónu o část Komenského ulice, protože v oblasti je obtížné najít volné místo na parkování.

Nově denní a týdenní parkovné

„Na této ulici dlouhodobě parkují vozidla ubytovaných zahraničních dělníků, a tak jsme rozšířili parkovací zónu A i na ni. Umožníme tak více lidem, aby měli možnost zaparkovat a vyřídit si v centru města svoje záležitosti,“ uvedl starosta.

Cenu parkovného město mění po devíti letech. První hodina bude stát deset korun místo pěti korun. Další hodina bude za 30 korun, dosud je za 20 korun. Město také nabídne další typy parkovného. „Na základě poptávky řidičů zavádíme denní poplatek, který bude 120 korun, a týdenní poplatek 500 korun. Uvidíme, jaký o ně bude zájem,“ řekl Jiraský.

Roční parkovací známka na krátkodobé stání s parkovacím kotoučem bude už nikoli na 30 minut, ale na 60 minut. Pro obyvatele a firmy z Mýta bude známka stát 500 korun. Ostatní zaplatí dvakrát tolik.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související