Blíží se nejnabitější folkový víkend

19. červen 2018

Putování za písničkou, Žijeme tu spolu, Folkáč ve stodole, Koněšínský Vendelín, Pod komínem, Chrudimský zvonek… to jsou názvy jen několika málo festivalů folkové country a trampské muziky, které se o nadcházejícím víkendu konají.

Třetí a čtvrtý víkend v červnu každý rok tradičně přináší největší nabídku festivalů a koncertů, ta koncentrace je obrovská a vzhledem k absenci nějakého žánr zastřešujícího média je doslova nezmapovatelná.

Folková sezóna je v plném proudu a normální smrtelník si ani neumí představit, co to pro muzikanty a pořadatele znamená. Potkáváme se na čerpacích stanicích při nejrůznějších přejezdech, zdravíme se za poklusu v zákulisí ve stylu „katapulťáckého Někdy příště…“

Na každý víkend v červnu připadá až nepopsatelné množství žánrových akcí Folk a country, od velkých a slovutných festivalů plných hvězdných interpretů, přes různé místní oslavy a akce, až po drobná hudební setkání po stodolách, kde může hrát kdokoliv, kdo umí kytaru či jiný hudební nástroj držet v ruce.

Celý tento díl pořadu Folková pohlazení je sestaven z pozvánek na výše uvedené akce a doplněn písněmi interpretů, které na nich můžete slyšet.  

Spustit audio